Litar majčinog mleka 500 dolara

 

Australijanka iz Gold Kousta ima toliko majčinog mleka da je rešila da ga unovči. Kako je preneo “Sanšajn Koust dejli”, prirodni proizvod je ponudila na sajtu “Craigslist”, nagovestivši da će bodibilderi biti oduševljeni “brzinom kojom će im porasti mišićna masa”.

– Znam da će bodibilderi poludeti za njim zbog brzine kojom će napumpati mišiće, a vama prepuštam odluku o tome šta ćete raditi s njim – napisala je u oglasu.

Ona je, međutim, dodala, da “ne nudi nikakve druge usluge” i da kupac ne može da dobije mleko direktno sa izvora.

Mleko će isporučivati u kesama od 250 ml, po ceni od 20 dolara, koliko joj je, kaže, potrebno da bi kupila nove kese.

– Ako vas zanima, zgodna sam, imam blizu 30 godina i velike grudi (pogotovo sada) – navodi ona u oglasu.

Prodaja majčinog mleka je zabranjena u Australiji, ali je “Dejli mejl Australija” prošlog meseca ekskluzivno izveštavao o majkama koje na crnom tržištu zarađuju neverovatnih 500 dolara po litru. Najčešće im se javljaju pacijenti oboleli od raka, sportisti, ali i muškarci kojima je majčino mleko fetiš.

Neimenovana majka dvoje dece izjavila je za “Dejli majl Australija” da je prodavala mačjino mleko obolelima od raka, pri čemu je naplaćivala najviše 30 dolara po litru. Ona, međutim, tvrdi da njene drugarice zarađuju mnogo više.

– Neki sportisti su spremni da plate i 220 dolara po litru i više ako se majka zdravo hrani i redovno vežba – rekla je ona.

Majčino mleko, poznato kao “belo zlato”, često se prodaje na internetu u okviru tajnih grupa na društvenim mrežama i majke širom Australije zarađuju na obilnim rezervama mleka.

– Neke žene za jedan sat ispumpaju samo 35 mililitara, a druge, poput mene, za pola sata do sat ispumpaju 1.200 mililitara. Kada želim da ispumpam veću količinu, pijem više vode i jedem bademe, koji doprinose proizvodnji mleka – kaže ova žena.

Jedna domaćica iz Melburna svakodnevno je ispumpavala mleko da bi dopunila porodični budžet, tvrdi izvor “Dejli mejla”.

– Suprug joj ima dobro plaćen posao, ali ona ostavlja novac sa strane za školovanje dece. Neke žene snabdevaju kupce čak i nakon što su deca uveliko počela da jedu čvrstu hranu. Te žene obično prodaju svoje mleko sportistima koji ne žele da koriste veštačke supstance, ili učesnicima takmičenja za prirodne bodibildere. Ti sportisti su spremni mnogo da plate, naročito ako je majka veoma zdrava i ako dokaže da duže vreme nije bila bolesna – dodaje ona.