Posle Ofelije, stiže Brajan: 21. oktobra Veliku Britaniju će pogoditi OLUJA velikih razmera

Deo Velike Britanije, koji je bio pogođen olujom Ofelija, koja je odnela tri života i nanela veliku materijalnu štetu, biće pogođen novom olujom Brajan.

Kako prenose britanski mediji, Brajan će pogoditi Veliku Britaniju već 21. oktobra. Kako prenosi “Kronikl”, Brajan će doneti vetar olujne jačine koji će naneti dodatnu štetu svemu onome što je Ofelija načela.
Prema prognozama meteorologa, za razliku od Ofelije, koja je pogodila celu Irsku i jugozapad Engleske, Brajan će zahvatiti celu zemlju, piše list “Dejli ekspres”.

Meteorolozi upozoravaju na sistem niskog pritiska, koji je trenutno iznad Atlantika, odnosno pad od 24 milibara u periodu od 24 časa, što će izazvati “eksplozivnu ciklogenezu” ili “vremensku bombu”.
Očekuju se vetrovi uraganske snage i veliki talasi. Oluja će, prema najavi meteorologa, pogoditi jugozapadnu obalu zemlje u 9.00 časova u subotu 21. oktobra sa vetrom od oko 128 kilometara na čas.

Stanovnici zapadnih i jugozapadnih priobalnih područja upozoreni su na velike talase kako bi spremili odbranu od poplava. Vlada je upozorila i na pojavu snažnih vetrova na jugu i zapadu Engleske.